Евродепутатът Андрей Ковачев и депутатът Георг Георгиев дадоха началото на съвместна информационна кампания във връзка с предстоящите евроизбори

Рекламирай в beZpartien.bg

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев и депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев, заедно с представители на структурата на ГЕРБ в столичния район Слатина, дадоха началото на съвместна информационна кампания във връзка с предстоящите избори за депутати в Европейския парламент, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
Ковачев и Георгиев обясниха защо трябва да се гласува на предстоящите избори за европейски депутати.
Според Андрей Ковачев единственият сигурен начин гласът ни да има силата да променя Европа е чрез това да гласуваме за изявени и доказали се личности, представляващи партии, които имат силни политически семейства в европейския парламент. Той обясни и как евродепутатите от ЕНП/ГЕРБ са помогнали за реализирането на приоритетите на България в този състав на европарламента – като предпазването на розовото масло от допълнителни административни тежести, влизането на България и Румъния в Шенген по въздух и море, предпазване на важни български сектори като земеделието и животновъдството от нови тежести, породени от приемането на Зелената сделка, единното зарядно за всички преносими електронни устройства и други.
Народният представител Георг Георгиев заяви, че членството на ГЕРБ в ЕНП – най-голямото политическо семейство, дава реална сила при гласуване на важните закони. Всеки друг глас за антидемократични партии е загубен за европейска България, заяви той.
Ръководителят на структурата на ГЕРБ-Слатина Наталия Стоянова, организационният секретар Елизабет Петрова и останалите представители на ГЕРБ разговаряха с хората от района за това колко е важна активността на евроизборите, тъй като всяка геополитическа тема има своя национален аспект.
В парка „Гео Милев“ бяха раздадени информационни брошури, които дават конкретна и важна информация за влиянието на Европейския парламент върху живота на всеки, се посочва в съобщението.
БТА припомня, че изборите за Европейски парламент ще се състоят от 6 до 9 юни. Посланието за вота на български език е „Заедно за ЕС“. В специален сайт за евроизборите има актуална информация за европейския парламент и неговите правомощия, за същността на европейския вот и резултатите от гласуването. Има и информация за това какво представляват политическите групи. Сайтът разказва и за възможностите за организиране на събития в рамките на инициативата „zaednoza.eu” в държавите членки. Има информация как да бъдат подготвени и популяризирани събитията. На сайта има и опция „Напомни ми да гласувам“, като след регистрация, желаещите могат да получават известия за изборите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *