Еврокомисарят Илиана Иванова и министър Галин Цоков ще участват във форума „Европа успява с качествено образование и отговорен бизнес“

Еврокомисарят по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова и служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков ще участват днес в бизнес форума на тема „Европа успява с качествено образование и отговорен бизнес“, съобщават организаторите от вестник „24 часа“.
Форумът ще се състои от 11:00 ч. в хотел „Хилтън“ в София. 
Основните теми, които ще се обсъждат на форума, са връзката на висшето образование с младежката заетост, европейските дипломи – кога ще влязат в сила и какви ще са ползите от тях, показателите, които дават на студентите връзка към пазара на труда, стажантските програми – добри практики от бизнеса в България.  
Както БТА писа в края на април тази година, инициативата за общоевропейската диплома поставя основите на общото европейско образователно пространство, каза тогава еврокомисарят по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова на среща в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), на която разговаря с ректора проф. д-р Димитър Димитров и с представители на академичната общност на висшето училище.
Образованието е много голяма, основна част от моя ресор, и то е основата, върху която всичко останало се гради, защото без достатъчно силни, качествени инвестиции в образованието и без качествен продукт, който да получим от това образование, не можем да говорим нито за иновации, нито за растеж, заяви тогава еврокомисарят. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари