НачалоСвятЕвропа не може да се защити без САЩ

Европа не може да се защити без САЩ

Настоящата криза показва, че без Съединените американски щати не може да се защити. Участието на в европейса сигурност е основно условие за мир в региона. Такива изявления рави полският външен министър Збигнев Рау по време на на посланиците. Думите на дипломата са цитирани от полската агенция PAP (Polish press agency).

„Полша възприема участието на Съединените щати в европейската сигурност като основно условие за мир в Европа“, каза Рау. Външният министър на Полша нарече лидерството на САЩ в ключът към „бързото и ефективно адаптиране към руската заплаха през 2016 година“. Когато Руската федерация анексира Крим 2 г. по-рано и започна да подкрепя прокремълските сепаратисти в Донбас, Алиансът увеличи присъствието си на източния фланг.

След пълномащабната инвазия на в САЩ разположиха допълнителни сили в Полша и започнаха да използват страната като транзитен пункт за транспортиране на оръжия на въоръжените сили на Украйна. Рау благодари на Вашингтон и също така каза, че щатите не трябва да поемат „цялата отговорност“. Сигурността на Европа трябва да е на плещите и на европейските съюзници.

На 24 февруари Руската федерация нахлу в независима Украйна, започвайки пълномащабна непредизвикана война, която продължава и до днес. Русия продължава да извършва ужасяващи военни престъпления на украинска земя, убивайки невъоръжени цивилни граждани. До момента са събрани за 18 000 военни престъпления, извършени от руските окупатори.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО