Европа трябва да се върне към изконните си ценности – свобода, равенство, братство, смята Лидия Чорбанова от „Левицата!“

Европа трябва да се върне към изконните си ценности – свобода, равенство, братство – това, за което е била създадена. Това заяви Лидия Чорбанова, кандидат за евродепутат от „Левицата!“ по време на предизборен дебат „Тя в Европа!“, организиран от фондация „Екатерина Каравелова“.
Чорбанова отговори на въпрос, свързан с европейска стратегия за отбранителната промишленост за повишаване на готовността и сигурността на Европа, която предвижда създаването на комисар по отбраната и отделяне на 1,5 млрд. евро за отбранителна промишленост. 
Европейският съюз трябва да бъде инициатор на преговорите за незабавно прекратяване на войната в Украйна, заяви Чорбанова. По думите ѝ няма как Европа да излезе по-силна, ако продължава да участва във войната. Относно общата политика за отбрана, Чорбанова коментира, че няма как един нов комисар да обезпечи сигурността, от която се нуждае Европа. Не знам дали 1,5 млрд. евро, който трябва да бъде налят в производството на отбранителната индустрия, е точно нещото, от което има нужда Европа сега. Това означава, че някои социални групи биха били лишени от някои придобивки, които са имали досега, отбеляза Чорбанова. 
Тя обяви, че „Левицата!“ ще работи за заличаване с бързи крачки на тези социално-икономически неравенства, които, по думите на кандидата, са „цъкащата бомба в недрата на Европа“. Чорбанова обясни, че те ще настояват за преразглеждане на Зелената сделка, тъй като зеленият преход трябва да се случи бавно и постепенно. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари