Факултетът по химия и фармация на Софийския университет ще бъде домакин на 22-рата Национална конференция по химия за студенти и докторанти

Факултетът по химия и фармация на Софийския университет “Св. Климент Охридски‘‘ ще бъде домакин на 22-рaта Национална конференция по химия за студенти и докторанти. Тя ще се проведе в периода от 15 до 17 май, съобщиха от висшето училищет.
Конференцията ще започне в 130 аудитория на Факултета по химия и фармация с лекция на акад. Константин Хаджииванов от Институт по обща и неорганична химия към Българска академия на науките (БАН).
Форумът е с дългогодишни традиции и се организира и провежда във Факултета по химия и фармация на СУ. Тя се утвърждава като едно от най- значимите събития на национално ниво за прохождащите изследователи с интереси в областта на химията и фармацията.
Целта на събитието е да се даде възможност на студенти, докторанти и млади учени, развиващи се в сферата на химията и фармацията, да представят своите научни резултати. Участниците в конференцията изнасят устни доклади, които са разделени в секции в зависимост от спецификата на изследванията им. Конференцията е форум, който осигурява възможности за научни дискусии, обмяна на опит и създаване на нови контакти с участници от различни изследователски организации, допълват от СУ.
Председател на организационния комитет е проф. дхн Георги Вайсилов –  ръководител на катедра “Органична химия и фармакогнозия‘‘.
БТА припомня, че на тържествена церемония в аулата в Ректората на Софийския университет 84-ма магистри и 41 бакалаври от випуск 2023 г. на Факултета по химия и фармация получиха дипломите си за завършено висше образование. 36 бяха абсолвентите, завършили с отличен успех, а 8 бяха пълните отличници.
Във Факултета по химия и фармация бе открита научна сесия в рамките на честванията на Климентовите дни и на 135-годишнината на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари