НачалоБългарияФалстарт на делото за нов генерален директор на БНТ

Фалстарт на делото за нов генерален директор на БНТ

Спортният журналист Сашо Йовков, който се явява подчинен на все още действащия генерален директор на Емил Кошлуков, се оказа препятствието, което попречи да стартира ебното дело по същество заради резултата от последния засега за избор на нов директор. Това съобщават от actualno.com.
Както е добре известно, Кошлуков запази поста си, защото СЕМ така и не можа да формира мнозинство за избор на нов директор. Това стана, макар че имаше общо 8 кандидати (заедно с Кошлуков): Три пъти СЕМ не успя да избере директор на БНТ – засега Кошлуков остава. Съществен правен въпрос е как СЕМ не си свърши работата, след о по закон би следвало да формира колективна воля.
Actualno.com разбра, че по делото Йовков е поискал да участва лично в процедурата и това се е изяснило днес (1 септември), но вчера (31 август) той е представил болничен – заради това не се яви в Административен съд- и делото беше пренасрочено за 15 септември. Интересен факт е, че буквално до 30 август Йовков беше основен коментатор на Световното първенство по волейбол и по-точно мачовете на България: България отпадна от Световното по волейбол след загуба от Мексико

Припомняме, че при проваления избор основна роля изигра Габриела Наплатанова, едно от лицата на bTV в близкото минало. Тя е от квотата на а и гласува „въздържал се“, като заяви, че иска да подкрепи Венелин Петков, но ще се въздържи, за да няма спекулации за пристрастие – понеже двамата са работили в bTV.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО