Федерацията на жените и Община Разград подкрепиха финансово абитуриенти, постигнали отличен успех през годините на обучението си

Федерацията на жените и Община Разград подкрепиха финансово абитуриенти с изявена обществена активност и постигнали много добър успех през всичките години на обучението си. Средствата бяха набрани от благотворителния концерт, организиран от неправителствената организация с председател Любка Стоянова и Общината, със съдействието на Регионалния експертно-консултантски и информационен център „Читалища” (РЕКИЦ) и Народно читалище „Развитие 1869“ в Разград. 
Началото на тази инициатива е поставено преди 18 години, като през тези този период подкрепа от Федерацията на жените са получили повече от 350 младежи, каза главният експерт в РЕКИЦ „Читалища” и водещ на събитието Даниела Петрова. Тя припомни, че Община Разград има утвърдени традиции по отношение на подкрепата на деца и младежи. Само преди няколко месеца 138 талантливи деца, изявени в сферата на науката, изкуствата и спорта получиха еднократни финансови стипендии. Навръх празника 24 май ще бъдат връчени призовете „Отличник на випуска“ и „Студент на годината“.
Тази година признание за труда, усилията си и постигнатите успехи получиха 25 млади хора от седем училища в Разград. Наградите си младите хора получиха от кмета на Общината Добрин Добрев. От свое име и от името на ръководството на Общината той благодари на неуморните дами от Федерацията на жените с председател Любка Стоянова за това, че с многобройните си инициативи насочват вниманието на обществото към умните и талантливи деца на Разград. На младите хора той пожела здраве и да сбъдват мечтите си. 
В концерта участваха млади таланти от различни школи и формации в Разград. В името на благородната общозначима кауза, обединени от идеята да сътворят заедно поредното добро на сцената на читалището пяха и танцуваха над 200 даровити деца.
Празникът беше реализиран със съдействието на спонсори – фирми, организации и кандидат-депутати. Федерацията на жените отправи своята благодарност и признателност към всички тях, както и към участниците и художествените им ръководители за проявената съпричастност и съдействие при организиране на събитието. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари