Фестивал на химията ще предизвика знанията и креативността на бургаските ученици по повод професионалния празник на химика

Фестивал на химията ще провокира креативността на деца и юноши от Бургас в дните между 9 и 11 май. Събитието се организира факултетите по природни и технически науки по инициатива на катедра „Химия“ към университет „Проф. д-р Асен Златаров“ по повод професионалния празник на химика – 10 май. 
Програмата предвижда развлекателни и занимателни дейности с образователен характер. Освен предвидените лекции за приложението и значението на химията в различни области, ученици на възраст между 5 и 7 клас, както и между 8 и 12 клас ще имат възможност да участват в решаването на реален изследователски проблем. Освен това по време на фестивала ще се проведе и кръгла маса на тема „Химия за устойчиво бъдеще: Сътрудничество и инициативи в химичното образование“ с участието на учители по химия от област Бургас, представители на академичното ръководство, обучаващи катедри и изследователи от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. 
В събитието ще се включи и местна фирма, която ще предостави своята мобилна автоматична станция за измерване на качеството на атмосферния въздух и част от обхвата на дейността на своята лаборатория Labland. 
Партньори на инициатива са още Студентски съвет и Научноизследователски институт, както и няколко местни фирми, които специализират в областта на химията. 
Професионалният празник на химиците 10 май се отбелязва в България от 2001 г. насам и е определен с решение на Общото събрание на Българската камара на химическата промишленост, допълват от университета.
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари