Фестивал на хумора и сатирата подготвят за осми път в поповското село Паламарца

Фестивал на хумора и сатирата подготвят за осми път в поповското село Паламарца. Проявата под надслов „Който се смее – не старее“ се организира от местното читалище „Искра – 1893“, под патронажа на Община Попово и в партньорство с Историческия музей в Бялото градче, съобщават от читалището-организатор.
Събитието цели да съхранява и популяризира хумора в народното творчество на България. Фестивалът предоставя възможност за изява на изпълнители в областта на музикалното и танцовото изкуство, словесния фолклор и художествените занаяти, посочват организаторите. И допълват, че задължително условие за участниците е да са непрофесионални колективи и индивидуални участници при читалища и образователни институции.
Заявки за участие се приемат в срок до 20 август, а фестивалът ще се състои на 6-и септември. Символичен домакин на проявата ще бъде Късноантичната крепост „Ковачевско кале“ край Попово.
Форумът има състезателен характер, като подкрепя и насърчава участието на деца и младежи. Участниците в Осмия фестивал на хумора и сатирата „Който се смее, не старее” ще оценява професионално жури от специалисти за всеки раздел, посочват организаторите. Подготвени са награди за отличените на първо, второ и трето място във всяка от категориите и диплом за участие на всички групи и индивидуални изпълнители. Ще бъдат раздадени и специални награди, сред които откритие на фестивала, награда за най-атрактивно изпълнение и за най-атрактивен костюм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари