Фестивалът на хвърчилата в Шабла ще бъде открит с изложба на волейболната легенда Георги Василев

Рекламирай в beZpartien.bg

С изложба с картини на волейболната легенда Георги Василев ще бъде открит Фестивалът на хвърчилата в Шабла на 1 септември. Георги Василев е любител художник, а това ще бъде неговата втора самостоятелна изложба. Откриването ще бъде в Зеления образователен център в Шабла. Това съобщават оттам. 
По време на Фестивала на хвърчилата ще има работилница за хвърчила и арт ателиета за малките участници, щандове със сувенири, храни и напитки. 
През двата фестивални дни, 2 и 3 септември, ще бъдат пускани демонстрационни хвърчила на гости от Естония, Турция и Гърция. Атрактивни модели ще има и от България, казват още от Зеления образователен център в Шабла. 
Георги Василев е играещ старши треньор на волейболен отбор „Добруджа“ през 1981 година. Той се завръща в Добрич от „Левски Спартак“ две години по-рано и за своя изненада само на 26-годишна възраст е поканен да води отбора в града. Още в дебютния си сезон като старши треньор класира „Добруджа“ в А група след 43 победи от 44 мача. През 1986 г. Георги Василев е помощник-треньор на селекционера Богдан Кючуков на Световното първенство за мъже във Франция, треньор на мъжкия национален отбор по волейбол през 1992 и 1998 г., треньор по волейбол в чужбина. В края на трудовата си кариера работи като преподавател по физическо възпитание в Добрич.
Георги Василев започва да рисува, когато се пенсионира. Няма определена тема, рисува всичко, което му хареса и го вдъхнови. Тази година, в навечерието на 70-годишния му юбилей, дебютира с първата си самостоятелна изложба. Тя беше открита през март в Регионална библиотека „Дора Габе“ в  Добрич. 
Организатори на Фестивала на хвърчилата са Зелен образователен център Шабла и Община Шабла. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *