Фестивалът на комуникационните индустрии ФАРА ще се проведе в Бургас през юни

Над 500 професионалисти от комуникационния бранш, сред които различни представители на творческия бранш, режисьори, продуценти, водещи рекламодатели, маркетинг специалисти и медии се очаква ще посетят Конгресния център в Бургас между 6 и 9 юни като част от XXIV издание на ФАРА. Това е обсъдено днес на среща между кмета на града Димитър Николов заедно с Весела Апостолова, Радослав Бимбалов и Таня Йорданова от управата на Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА). 
Форумът традиционно представя най-добрите рекламни формати и кампании, създадени в България и реализирани в страната или в чужбина. Той е насочен към творческите индустрии, дигиталните изкуства, дизайн и изкуство в публичното пространство, развитие на капацитета на работещите в индустрията.Събитие от такъв мащаб ще представи богата експертиза за дигитална реклама и ще даде възможност за засилено сътрудничество с младите студенти от бургаските университети и хората на изкуството, а това е особен акцент в образователните политики на общината, коментира кметът Николов.
Програмата на ФАРА има две основни направления – състезателна и лекционна. В едното водещи комуникационни агенции демонстрират постиженията си в различни категории: „Аудио-визуални форми и копирайтинг“, „Художествено оформление и дизайн“, „Дигитални форми и креативно използване на медиа“, „Кампании“. В лекционната част изявени местни и чуждестранни специалисти споделят своя опит и обменят идеи с аудиторията. 
Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА) е създадена през 1995 година като независима, доброволна обществена организация. Като браншова организация, БАКА способства за утвърждаването на рекламната дейност като важна и неотменна сфера в модерната пазарната икономика. Асоциацията е пълноправен член на Европейската асоциация на комуникационните агенции (ЕАСА) от 1996 г. и е член-учредител на Националния съвет за саморегулация. БАКА е официален и изключителен представител на „International Festival of Creativity”, обединяващ фестивалите Cannes Lions International Festival of Creativity, Eurobest European Advertising Festival, Dubai Lynx Advertising Festival и Spikes Asia Advertising Festival. БАКА организира с лиценз наградите за ефективност на маркетинговите комуникации Effie България. Асоциацията е организатор на националния творчески и медиен фестивал ФАРА. От януари 2022 г. БАКА е член на Art Directors Club of Europe (ADCE). В ADCE членуват организации от Австрия, Чехия, Финландия, Германия, Словения, Португалия, Румъния, Испания, Швейцария, Исландия, Ирландия и др. Каузата, зад която застава ADCЕ, е да популяризира разнообразието и творческата идентичност сред различните култури в Европа, както в художествен план, така и в комерсиално-артистичен.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари