Фестивалът „Винo и спиртни напитки Фест Бургас“ ще се проведе от 19 до 21 юли в Международния конгресен център

Повече от 40 български и чуждестранни винопроизводители ще се включат в дванадесетото издание на фестивала „Винo и спиртни напитки Фест Бургас“ (Wine and Spirits Fest Burgas), съобщиха организаторите от „Експо Тийм“ (Expo Team). Събитието ще се проведе в рамките на три дни от 19 до 21 юли. През тази година изложбените площи ще бъдат разположени в Международен конгресен център – Бургас. 
Събитието ще представи над 350 вина и спиртни напитки. По традиция освен винарски изби и дестилерии, в него ще се включат представители на търговски вериги, гурме магазини и хотели. На 16 и 17 юли международно дегустационно жури ще проведе конкурс и ще оцени всички участници, като селектира най-добрите от тях в 4 категории. Награждаването на победителите от конкурса ще се състои на 19 юли, уточниха организаторите. 
Фестивалът ще се проведе под егидата на Международната организация по лозата и виното (OIV), която тази година отбелязва своя 100-годишен юбилей. Партньори са Изпълнителната агенция по лозата и виното (ИАЛВ), Националната лозарско-винарска камара (НЛВК) и Съюзът на енолозите в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари