Фикрет Индже ще е първият носител на „Ключ на град Шумен“, най-високото почетно отличие на общината

Рекламирай в beZpartien.bg

Мажоритарният собственик и председател на Надзорния съвет на „Алкомет“ АД Фикрет Индже да бъде удостоен с почетното отличие „Ключ на град Шумен“, реши Общинският съвет в града на днешното си заседание.
За това той да получи най-високото почетно отличие на общината гласуваха 33-ма общински съветници, а двама от „Възраждане“ се въздържаха. 
Фикрет Индже, който е почетен гражданин на Шумен, ще е първият носител на най-високото почетно отличие на общината. Преди гласуването представители на различни политически сили в Общинския съвет изтъкнаха заслугите му за развитието на икономическото, културното и социалното развитие на областния град и общината. Очаква се почетното отличие „Ключ на град Шумен“ да му бъде връчено в Деня на Шумен -11 май. 
Общинските съветници, след явно гласуване, решиха на поетесата Роза Боянова и на ръководителя на Детския танцов ансамбъл „Веселяче“ в Шумен Боряна Колева да бъде връчено почетното звание „Носител на златна значка на град Шумен“.
След таен вот не бяха събрани достатъчно гласове на общински съветници Милка Гройс, Тодор Дачев, Ирина Абдажиева и проф. Стойчо Сланев да бъдат удостоени със званието “Почетен гражданин на Шумен”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *