Филиалът на Русенския университет в Разград посвети отново празника си на студентите и техните постижения

Всяка година през май Филиалът на Русенския университет „Ангел Кънчев” в Разград празнува. Събитието се посвещава на студентите и техните постижения – професионални, научни, клубни и спортни. „За нас е чест да ви посрещнем и да празнуваме заедно, защото празникът е хубав, когато е споделен“, каза в приветствието си към официалните гости, студенти и приятели на филиала проф. д.н. Станка Дамянова, директор на висшето училище в Разград.
В началото на тържественото честване бяха наградени изявени студенти със спортни постижения от проведени през годината турнири и състезания. Първенците обяви старши преподавателят във филиала Румен Ангелов. След това гостите имаха възможността да разгледат експозицията на клуб „Наука и изкуство – ръка за ръка“ и да получат като подарък ръчно изработен предмет.
Най-голям интерес предизвикаха щандовете на клуб „Сладко и солено“, основен организатор на кулинарните маратони през последните години. Гости и студенти се насладиха на кулинарните фантазии и изкушения, представени от близо сто любители-кулинари за тазгодишното издание на конкурса, който беше посветен на подправките. 
Участниците в празника на филиала получиха сертификати и предметни отличия, а всеки желаещ да изпита удоволствието от стрелба с лък имаше възможност да го направи в двора на учебното заведение.
Празника уважиха представители на общината и областната управа в Разград и академичното ръководство на Русенския университет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари