Финалистите от конкурса Most показват творбите си в изложба от 11 юни

Финалистите от конкурса за съвременно изкуство Most показват творбите си с изложба от 11 юни. Експозицията е подредена в галерията на столичната улица „Оборище“ 5, съобщават организаторите.
Общо петима артисти са финалисти в конкурса тази година – Габриела Йорданова, Ваня Дудоленска, Веселин Симеонов, Ивона Иванова и Момчил Григоров.
Габриела Йорданова завършва през 2010 г. Националната гимназия по приложни изкуства „Св. Лука“ в специалност „Аранжиране и пространствен дизайн“, а през 2014 г. – Югозападен университет „Неофит Рилски“ в специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство. Работи като учител по изобразително изкуство в ОУ „Димчо Дебелянов“ в Ихтиман. Изрисувала е стенопис върху фасадата на училището. Рисува с акрил и акрил в комбинация с български монети. 
Ваня Дудоленска (Vadu) има опит и образование в сферата на модата. Занимава се с абстрактно изкуство, с акрил и пастели в пастелни цветове. 
Веселин Симеонов (Bеско) има докторска степен към Факултета по изобразително изкуство във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”.  Реализирал е четири самостоятелни изложби, участвал е и в съвместни експозиции. Веселин Симеонов има професионални интереси в сферата на визуалните изкуства. Продуктът на неговата творческа реализация е насочен предимно към областта на рисунката и живописта, като това не се ограничава само до конвенционалните им форми, посочват организаторите на конкурса.
Ивона Иванова е родена в Ловеч, но е живяла и учила в Свищов. Учи магистратура в специалност „Текстил – изкуство и дизайн“ във Факултета по приложни изкуства в Националната художествена академия (НХА) при проф. д-р Аделина Попнеделева. Получава професионална квалификация – учител по изобразително изкуство от първи до 12-и клас в общообразователните и професионални училища. Завършва и курс по програма „Графичен дизайн и визуализация“. Участва в няколко изложби. Интересува се от взаимодействието и съпоставянето на различни материали – текстил, метал, дърво и др.
Момчил Григоров е роден във Враца. Завършва магистратура по „Реклама и масова информация“ в УниБИТ, както и докторат по икономика във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). В момента е изпълнителен директор на PR и рекламна агенция. Реализирал е три самостоятелни изложби, участвал е и в сборни експозиции.
Седмото издание на Most се провежда със слогана „Да останем в България“.
/ ГН

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари