Финансиране на два общински проекта ще получи Община Павликени от регионалното министерство

Рекламирай в beZpartien.bg

Финансиране на два общински проекта ще получи Община Павликени от МРРБ, съобщиха от общинската администрация. Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов е подписал с Министерството на регионалното развитие и благоустройството два договора за финансиране чрез Инвестиционната програма за общински проекти от националния бюджет за 2024 г.
Първият проект е за ремонт и реконструкция на лекоатлетическа писта на стадион „Ганчо Панов“ в Павликени на стойност 1 061 758 лв. без ДДС. Предвижда се реконструкция на кръговата лекоатлетическа писта – изграждане на четири коридора, всеки от които с широчина 1,22 метра.
Вторият проект е за основен ремонт, рехабилитация и благоустрояване на ул. „Ловец“ на стойност 1 118 333 лв. Улицата е една от входните артерии на града със значително натоварване и сериозни нарушения и слягания на настилките. И двата обекта имат изготвени, съгласувани и одобрени проекти. Предстои обявяването на обществени поръчки за избор на изпълнители.
Към националната инвестиционна програма Община Павликени ще подаде 11 предложения на обща стойност 13,4 млн. лв. Част от тях са за изготвяне на технически проекти за ремонти на водопроводните мрежи в селата Бутово, Горна Липница, Долна Липница, Дъскот, Лесичери и Патреш.
Общината ще кандидатства и за първия етап от реконструкция и модернизация на водоснабдителната система на село Недан, където проектът ще е на стойност близо 6 млн. лв.  От държавния бюджет се очакват средства и за последния етап от реконструкцията на вътрешната водопроводна мрежа на град Павликени, както и за довършването на 6 километра от пътя Павликени – Дъскот – Паскалевец до границата с община Велико Търново.
До крайния срок- 31 май, Община Павликени ще внесе в Министерство на финансите нови предложения за проекти за допълване до лимита, които ще бъдат предварително обсъдени на сесия на Общинския съвет в Павликени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *