Финансовата рамка на бюджета на Община Поморие за 2023 година е малко над 53 млн. лева

Рекламирай в beZpartien.bg

Финансовата рамка на бюджета на Община Поморие за 2023 г. е малко над 53 млн. лева. Администрацията е направила прогноза за данъчни приходи от около 10 млн. лева и неданъчни за почти 11 млн. лева. Субсидиите за делегирани от държавата дейности в Община Поморие са изчислени на 22,2 млн. лева. В рамката е включен и преходният остатък от 2022 г., който е в размер на 10,3 млн. лева.
Заместник-кметът Янчо Илиев представи по време на обществено обсъждане всички заложени в новия бюджет параметри и източници на финансиране, съобщиха от общинската администрация в Поморие. Капиталовата програма на общината е 18 204 866 лева и включва дейности, част от които вече са реализирани с решения на Общинския съвет. Сред тя е проект за реконструкция на рушащия се бивш съд и превръщането му в многофункционална сграда. В капиталовата програма са включени и други важни за града проекти като този за реконструкция на ВиК инфраструктура в централната градска част на Поморие.
Със средства от капиталовата програма се предвижда закупуване и на дълготрайни материални активи, необходими за дейността на различни институции – компютри, озвучителни системи, мултимедия, климатици, охранителни системи и други.  Сред тях са и съблекалня и санитарен възел за „Хандбално игрище“ – Поморие. Средствата, осигурени по европейски проекти са 5 180 406 лева, посочи Илиев.
На срещата присъства председателят на Общинския съвет Адам Адамов, общински съветници и граждани. Предстои проектобюджетът с постъпилите по него предложения и становища да бъде разгледан от постоянните комисии на Общинския съвет, след което да бъде гласуван на редовно заседание през месец септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *