Финансови корекции в размер на 3,7 милиона лева са наложени на община Силистра, каза кметът Сабанов

Финансови корекции в размер на 3,7 милиона лева са наложени на община Силистра за нередности при избор на изпълнител и просрочване на договори по европейски проекти. Това съобщи днес пред журналисти кметът Александър Сабанов.
Санкциите касаят основно три големи трансгранични проекта, които са от времето на предишното общинско ръководство. Това са “Подобряването безопасността на корабоплаването по река Дунав”, по който Общината закупи електрически катамаран, „Екологично чист транспорт в трансгранична зона Наводари – Силистра“, по който бяха изградени седем км. велоалеи и бяха закупени 60 велосипеда, 30 от които – електрически и проектът за ремонт на покрива на местната Художествена галерия.
„Проектите, които широко бяха рекламирани от предходното управление се намират в това състояние. Водим дела, но ако не успеем да ги спечелим, ще трябва да платим от собствения си бюджет. Вероятно ще се наложи да изтеглим кредит, защото сумата е голяма. Разходите за юридически услуги също са високи“, каза Сабанов.
Санкции са наложени и по проекти за предоставяне на интегрирани здравно-социални услуги на деца с увреждания и за деинституционализиране на грижите за деца. Всички финансови корекции се обжалват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари