НачалоСвятФинландия ограничи броя на издаваните визи за руски граждани

Финландия ограничи броя на издаваните визи за руски граждани

Финландия ограничи броя на издаваните визи за руски граждани до една десета от обичайния. Мяра е израз на солидарност с , предаде Асошиейтед прес.

От днес Финландия ще позволява на руските граждани да кандидатстват за туристическа виза само в един ден от седмицата и само в четири руски града: Москва, Санкт Петербург, Мурманск и в намиращия се близо до финландската граница Петрозаводск.

Финландия, която има най-дългата граница с от всички държави членки на ЕС, обяви решението си по-рано този месец. То бе взето под засилен обществен натиск от политици и обикновени граждани заради войната в Украйна да бъде ограничено придвижването на руски туристи през скандинавската страна.

„Важно е да покажем, че не може, докато украинците страдат, туризмът да си продължава, както е било досега“, каза на вчерашното заседание с колегите си от ЕС в Прага финландският външен министър Пека Хависто. Той добави, че е особено обезпокоен от руския „туристически маршрут“ през летището на Хелзинки, който допреди руското адение срещу Украйна на 24 февруари е бил използван от хиляди руснаци, предаде .

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО