Финландия започна с чиста победа участието си в група В на Европейското първенство по волейбол

Рекламирай в beZpartien.bg

Среща от група В на Европейското първенство по волейбол:
Финландия – Хърватия 3:0 (25:19, 25:19, 25:22)
Финландия започна с победа участието си в група В на Европейското първенство по волейбол при мъжете, което се провежда в Италия, България, Северна Македония и Израел. Скандинавският тим надделя над Хърватия с 3:0 гейма.
Домакините в мача започнаха по-добре и поведоха в резултата с 2 точки, а след отлична блокада и с три точки при 8:5. Финландците продължиха да трупат преднина благодарение на грешки на хърватите и добрата си игра в атака и поведоха с 5 точки при 12:7. След две отлични блокади хърватите намалиха пасива си до 2 точки при 11:13. Финландците отвърнаха с блок и точка от атака и възстановиха аванса си от 4 точки. В края на гейма домакините поведоха с 5 точки при 19:14 и спокойно затвориха гейма с 25:19.
След две равенства в началото на втората част финландците отново показа по-добра игра в атака и защита и поведоха с 6:3. Хърватите отвърнаха с 3 поредни точки и изравниха, но същото направиха и финландците, които се възползваха от грешки на гостите и отново поведоха с 3 точки 9:6. След грешка на домакините при начален удар и блокада хърватите успяха да намалят изоставането си до точка при 11:12. Финландия обаче продължи да бъде по-настойчивият отбор и отново натрупа преднина, която след грешка в защита на хърватите стана 4 точки – 17:13, а малко по-късно и 5 точки – 19:14. До края на гейма финландците нямаха проблеми и взеха гейма отново на 19 точки.
Финландците влязоха по-добре и в третата част и поведоха с 5:2, а след това и с 8:5, но допуснаха хърватите да изравнят при 10:10 след чудесна блокада. Последваха нови три равенства, след които Финландия отново поведе – 15:13. Скандинавците позволиха на хърватите да намалят изоставането си в края на гейма, но успяха да го вземат с 25:22 и съответно мача с 3:0.
След изиграването на първите три срещи в групата Финландия (3:0), Испания и Словения (с по 3:1) са с по една победа, а България (1:3) Украйна (1:3) и Хърватия (0:3) – с по една загуба. 
Утре срещите в групата продължават. От 17:30 часа играят Украйна и Хърватия, а от 20:30 часа България излиза срещу Финландия във втората си среща в надпреварата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *