Фондация „Искам бебе“ отбелязва 17-ия си рожден ден с мотошествие в подкрепа на донорството на яйцеклетки

Рекламирай в beZpartien.bg

Фондация „Искам бебе“ отбелязва днес 17-ия си рожден ден с мотошествие в подкрепа на донорството на яйцеклетки. Това съобщиха от фондацията. Сборният пункт за мотошествието e в 11:00 часа на паркинга до БНБ. В 11:30 часа то ще тръгне към Университета за национално и световно стопанство (УНСС), където от 12:30 до 13:30 часа ще се проведе информационно събитие за ситуацията в България относно нуждата от даряване на яйцеклетки, нормативната база и участие на пациенти. 
Целта на събитието е да привлече вниманието към важността на донорството на яйцеклетки и редовната профилактика на репродуктивното здраве сред младите хора, както и да се подкрепят нуждаещите се по пътя им към отговорното навременно родителство.
Програмата може да видите тук. 
Над 150 000 двойки в България имат проблем със зачеването на дете. Необходимостта от донорски генетичен материал е нарастващ проблем. Профилактиката на репродуктивното здраве, особено при младите жени, е от съществено значение, тъй като намаленият яйчников резерв често не се диагностицира, посочиха от фондацията.
Събитието е съвместно с Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ (ИАМН) – отговорна за управлението, координацията и контрола на трансплантацията и асистираната репродукция в България, благотворителната мотоорганизация Widows Sons Grand Chapter Bulgaria & Masonic Riders Bulgaria и мотористи от цялата страна. Мотошествието е под надслов „Ти си Животът“.
БТА припомня, че на 1 август миналата година средствата, които се поемат от държавата за една ин витро процедура се увеличават до 6000 лв., което е с 1000 лв. повече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *