Форум на БТА „БГ ТУРИЗЪМ – ЛЯТО 2024“: Популяризирането на българския туризъм е възможно чрез партньорство между медиите, властите и бизнеса

Популяризирането на българския туризма е възможно чрез партньорство между медиите, изпълнителната, законодателната, местната власт и бизнеса. Около това становище се обединиха представители на медиите и на бранша по време на организирания от БТА форум „БГ ТУРИЗЪМ – ЛЯТО 2024“ в к.к. Албена.
Важно е вие да общувате с нас, важно е да ни подавате положителната информация, каза Господин Йовчев, главен оперативен директор, член на Борда на директорите и изпълнителен директор БТВ Медия груп. Колкото повече новини генерирате, толкова повече ще можем да говорим за вашия продукт, допълни той. Йовчев изтъкна, че медиите полагат изключително много усилия в тази посока. Ние партнираме успешно както с голямата част от бизнесите, така и с Министерството на туризма, имаме навременна и адекватна информация както за метеорологичните условия, така и за културни събития, фестивали, допълни той и даде пример от ефира на Би Ти Ви със сериала „Съни бийч“, както и със сериала на БНТ „Вина“.
Йовчев изтъкна необходимостта от това стратегията за туризма за обхване обмислени посланията, които браншът иска да излъчи към гостите си, а медиите да ги популяризират. Да, трябва ни вашето съдействие и да, бихме били много добър и успешен партньор, заяви Йовчев, като напомни, че не може да се очаква, че медиите ще пренебрегват своята основна функция – да информират. Когато има баланс между едното и другото, мисля, че успешното партньорство е гарантирано, каза Господин Йовчев.
Василена Матакиева, член на УС на БНТ, също призова представителите на различните среди, свързани с туризма, да са активни и да търсят медиите. Елате при нас, можем да работим заедно, каза Матакиева и изтъкна, че медиите обикновено се търсят за лошите новини. Ние сме платформа, можем да влияем по някакъв начин, но трябва да имаме изходен материал, ние сме на ваша страна, каза Василена Матакиева, но акцентира и върху спецификата на медийния процес.
Милен Митев, генерален директор БНР, каза, че е факт, че българите сме много добри в критиката, без да обръщаме достатъчно внимание на постигнатото и отбеляза, че много неща в страната са се подобрили, включително и качеството на много услуги, в това число и в областта на туризма. Използвайте медиите, бъдете и вие отворени към нас, апелира Митев. Той обяви, че БНР в тазгодишната си лятната програмна схема ще има специално предаване, посветено на туризма с участието бизнеса и на централната и на местната власт за проблемите в сектора. 
Меглена Плугчиева, представител на Български съюз по балнеология и СПА туризъм, изтъкна, че не може медиите да очакват само браншът и властите да са активната страна. Нека и медиите да станат активни и да не чакат само да им се обадят и да им се дадат новините, каза Плугчиева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари