Фотоизложбата „Родопско-морски срещи с природата“ бе представена в Кърджали

В Керимовата къща в Кърджали бе открита авторската фотоизложба „Родопско-морски срещи с природата“. Тя е дело на родения в родопския град, но живеещ в Бургас Тенчо Петков, чиято цел е да покаже красотата на природата такава, каквато е към момента на заснемането ѝ, защото по думите му голяма част от дестинациите, започнали да придобиват популярност, много бързо се видоизменят, често негативно.
„Но понякога това видоизменяне е към добро и местата се облагородяват, когато има добри практики в местното управление. Пример за това е община Момчилград, която полага усилия за популяризиране на даденостите си и стимулира хората тези места да бъдат опазени“, коментира Тенчо Петков.
В експозицията са включени 30 фотографии, заснети през различни сезони и времена на деня, от планинските върхове на Родопите до брега на Черно море. По думите на автора двете противоположности – планината и морето, се привличат, защото всяка носи своята самобитна красота. Според него много местности в Източните Родопи вече са популяризирани, но все още има и неизвестни за широката общественост, които си заслужава да бъдат видени и за които знаят само местните хора. 
”В Източните Родопи са едни от най-красивите водопади в България, но те всички са изключително непостоянни, например Водопадът на сътворението може да бъде видян в пълния си блясък в рамките на сумарно два-три месеца през годината. През другото време там е сухо, няма вода“,  коментира Петков.
Фотоизложбата ще остане в Керимовата къща до 3 юли. Предвижда се да бъде представена и в Крумовград и да бъде част от програмата на международната земляческа среща „Момчилград винаги в сърцето ми“, преди за отпътува за Бургас. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари