Футболни фенове организират благотворителен търг в помощ на болно дете

Фен клуб Етър и ФК Етър (Велико Търново) продават на благотворителен търг уникални фланелки с автографи на български футболни звезди. Инициативата е в подкрепа на лечението на Ивайло Йорданов, който е едва на година и девет месеца и е диагностициран с онкологично заболяване, съобщи инициаторът на кампанията Пламен Геров. Фланелките са с голяма колекционерска стойност, тъй като на тях са се подписали легенди на великотърновския клуб, навършил преди броени дни 100-годишен юбилей, и много от националите от САЩ’94. Автографите са събрани по време на демонстративния приятелски мач между „звездните“ отбори на Етър и България, в които бяха Христо Стоичков, Красимир Балъков, Емил Костадинов, Валери Божинов и много други.
Търгът се провежда в официалната страница на Етър в социалните мрежи, но в него имат възможност да участват хора от цяла България и чужбина. Наддаването за двете фланелки, които заедно с останалите екипи бяха ушити специално за празника на Етър, започна на 27 април и ще приключи на 7 май в 19:24 ч., когато предложилите най-висока сума ще ги получат. Началната стойност за всяка от тях, заради стотния юбилей на виолетовия клуб, символично бе 100 лева, но бързо нарастна многократно. Всички останали, които са наддавали, но не са успели да спечелят, също могат да дадат своя принос, като преведат средства в дарителската кампания ,,Pavelandreev.bg”, поясни Геров.
Той припомни, че за последните няколко години чрез дарителски кампании в подкрепа на болни деца и хора в неравностойно положение, организирани на стадион „Ивайло“ във Велико Търново, феновете на Етър са събрали близо 20 000 лева, преведени по сметките на нуждаещите се.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари