ГДБОП и ДАНС установиха престъпната схема за търговия с химически вещества и изпиране на генерирания финансов ресурс

Екипи на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“(ГДБОП) и Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) установиха престъпната схема за търговия с химически вещества и изпиране на генерирания финансов ресурс. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
Специализираната операция е реализирана на 25 юни т.г. на територията на област Перник, под наблюдението на окръжната прокуратура. Действията са осъществени от служители на  ГДБОП и ДАНС във връзка с разкриването на престъпна дейност, свързана с изпиране на пари и незаконна схема за търговия с анаболи, хормони на растежа, стероиди и други хранителни добавки в химически субстанции с неясен произход. В хода на разследването е установен лидерът на престъпната схема –  търговия с химически вещества и изпиране на генерирания финансов ресурс.
Предприети са претърсвания на адреси и автомобили. Намерени са голямо количество кафяви шишета с капсули, кашони с надписи с имена на добавки във вид на бяло прахообразно вещество, кутии с неидентифициран прах, пликове с бели таблетки, множество различни по вид празни шишета, капачки и самозалепващи се етикети, пресовъчна машина с принадлежности към нея, електронна везна, мобилни телефони, компютри, златни и сребърни кюлчета, оръжия и боеприпаси. Иззети са и полицейска палка, бронежилетка с надпис „Police“ и светлоотразителна жилетка с надпис „Пътна полиция“.
Работата по воденото по чл. 253 от НК разследване продължава под надзора на прокуратурата, в рамките на действията ще се изяснява за къде и по какъв начин са доставяни пратките, посочват от МВР.
Вчера от МВР съобщиха, че ГДБОП се включи в международно разследване, ръководено от френските власти, при операцията е блокиран сайт, считан за комуникационен канал на организирани престъпни групи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари