ГЕРБ няма да подкрепи нито втори, нито трети мандат за кабинет при никакви условия, заявяват в позиция от партията

ГЕРБ няма да подкрепим втори мандат при никакви условия, решението на партията остава непроменено и по отношение на третия мандат.  Това се казва в позиция на политическата сила, разпространена от пресцентъра на формацията.
Намираме, че различията и противопоставянето между парламентарните групи в 50-ото Народно събрание не създават необходимата база за съставянето на стабилно правителство, са мотивите на ГЕРБ.
В позицията се напомня, че веднага след изборите само ГЕРБ – СДС са предложили формула за съвместно управление и споделена отговорност – правителство с ясна програма и управленски цели, което не получи подкрепа. 
Избирателите са наясно, че ако не си приел разговори с първия, спечелил изборите, а предложиш такива с втория, третия, четвъртия и т.н. – това не е разум, а политически инат, пише в текста.
Според ГЕРБ заявките и призивите за подкрепа на кабинет с втория или с третия мандат целят решаване на партийни и коалиционни проблеми без принципна основа и няма да решат важни за обществото въпроси. 
Разчитаме на политическа зрялост в предстоящата предизборна кампания като предпоставка за съставяне на правителство в следващото Народно събрание, завършва позицията.
Днес следобед ПГ на ДПС се събира, за да реши какво да прави с втория мандат за съставяне на кабинет. Това анонсира вчера председателят на ПГ на ДПС и на партията Делян Пеевски след среща с областните председатели на структурите на Движението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари