ГЕРБ ще прави изборите в чужбина и не сме съгласни с това, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова

ГЕРБ ще прави изборите в чужбина и ние не сме съгласни с това. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти, след като обяви новия председател на БСП – София.
Според нея дали външният министър е Даниел Митов или Димитър Главчев, тази позиция ще бъде ръководена от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. „Това ще бъде все едно назначаваме Бойко Борисов за външен министър, защото и двамата са ярки лица на ГЕРБ“, посочи Нинова. По думите ѝ с всеки изминал ден се появяват доказателства, че този служебен кабинет е партиен и политически на ГЕРБ.
Нинова коментира и вота на недоверие, като посочи, че той вече е внесен и зависи от председателя на Народното събрание кога ще бъде насрочен. По думите ѝ вотът на недоверие е благодарение на кашата, която се създаде след промените в Конституцията. „Ако това правителство няма отношение към парламента, защо положи клетва пред него“, попита Нинова. Тя посочи още, че извън юридическите спорове дали БСП имат право на вот на недоверие, това е и политически знак на несъгласие, че този служебен кабинет се управлява от лидера на ГЕРБ. 
Нинова каза още, че формално е възможно Димитър Главчев да бъде и министър-председател, и външен министър, но за нея този интерес е странен. Редно е да има титуляр, който да се занимава само с външна политика, посочи още лидерът на БСП. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари