Гимназия в Смолян моли за помощ за спасяване на 17-годишно момче

Професионалната гимназия по техника и технологии „Христо Ботев“ в Смолян отправи апел към всички българи да помогнат за спасяването на 17-годишния Мариян Давидов, съобщи класният ръководител на момчето Елена Русева. Момчето страда от лимфобластна левкемия, състоянието му се е влошило и спешно се нуждае от финансова подкрепа за лечение в чужбина. 
„На 19 януари откриха заболяване – левкемия. Мариян започна лечение в Пловдив, но сега рязко му се влоши състоянието и са се отключили друго заболявания и има спешна нужда да замине за лечение в чужбина“, добави Елена Русева. 
Всички в гимназията – учители и ученици, търсят варианти да се помогне на Мариян. „Мариян е много лъчезарно, отзивчиво, любезно и усмихнато момче. Винаги е откликвал в благотворителни инициативи, които организираме в училището. Всички негови съученици искат той отново да е в класната стая и догодина, на предстоящия абитуриентски бал, да е с тях“, добави класният ръководител. 
В Смолян се подготвя благотворителен футболен турнир. Съучениците от класа на момчето са направили кутии за дарения. Смолянски училища подготвят и благотворителен концерт.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари