Гимназията по транспорт и строителство в Разград спечели регионалния кръг на състезанието за най-добър млад автомонтьор и водач на МПС

Рекламирай в beZpartien.bg

Отборът на Професионалната гимназия по транспорт и строителство (ПГТС) „Христо Смирненски“ в Разград спечели регионалния кръг на Националното състезание за най-добър млад автомонтьор и водач на моторно превозно средство (МПС), на който беше и домакин. Това дава право на участие на тримата представители на гимназията в предстоящия Национален кръг на състезанието в Русе. 
В двудневното състезание в Разград се включиха 11 тима от професионални гимназии в Разград, Варна, Добрич, Русе, Силистра, Велики Преслав, Шумен, Провадия, Дулово, с. Средище. 
На второ място в комплексното отборно класиране остана тимът на Професионалната техническа гимназия във Варна, а трето място зае отборът на Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „Н.Й.Вапцаров“ в Средище.
В категорията „Най-добър млад водач на МПС“ първите три места заеха отборите на ПГТС „Христо Смирненски“ в Разград, Професионалната техническа гимназия във Варна и Професионалната гимназия по механотехника „Юрий Гагарин“ в Русе. В индивидуалното класиране първи бе Павел Йорданов, следван от Сонер Сезгин и Севдим Мехмед.
Отборната титла за „Най-добър млад автомонтьор“ получиха учениците от Професионалната техническа гимназия във Варна. На второ място се класира отборът на гимназията – домакин от Разград. Трети остана отборът на Професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров” в Силистра. За най-добър млад автомонтьор бе определен Борис Пламенов. На второ и трето място се наредиха Тодор Йорданов и Мартин Христов.
Победителите получиха грамоти и подаръци от гимназията – домакин, както и награди от партньори и спонсори. Наградите от името на Община Разград връчи председателят на Общинския съвет Галина Георгиева. Директорът на разградската гимназия-домакин инж. Димитричка Ангелова поздрави младите хора и техните ръководители за показаните умения и знания. „Впечатлена съм от представянето на всеки един отбор. Всички показахте най-доброто от себе си. Обичам ви“, се обърна към учениците и ръководителите им Ангелова.
Приветствие към всички участници, техните ръководители и гости отправи и представител на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Част от комисията беше представител на InterCars в лицето на Михаил Недков. Той връчи благодарствена грамота на директора на ПГТС инж. Димитричка Ангелова за добрата организация на регионалния кръг на състезанието.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *