ГКПП „Кайнарджа” и фериботната платформа, свързваща ГКПП „Силистра” с Румъния, не работят заради силен вятър

Рекламирай в beZpartien.bg

От 12:30 часа граничният контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кайнарджа” не функционира заради силен вятър и прекъснато електричество. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. От 12:00 часа фериботната платформа, свързваща ГКПП „Силистра“ с румънския бряг, е преустановила дейността си поради силен вятър.
От „Гранична полиция“ предоставят информация и за трафика по границите към 13:00 часа. На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“ и ГКПП „Оряхово“ на изход от страната за товарни автомобили. 
На границата с Гърция е затруднено преминаването през ГКПП „Кулата“ – „Промахон“ заради въведената от гръцките власти временна организация за поетапно ограничаване на движението на товарни автомобили в двете посоки. Извършва се ремонт на повредени участъци от пътните ленти за камиони и периодично те преминават само през една лента на вход и една на изход, посочиха граничните власти и допълниха, че ремонтните дейности на ГКПП „Промахон“ ще продължат до 16 април 2024 г.
Трафикът е нормален на всички останали гранични контролно-пропускателни пунктове с Гърция. През граничните пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.
Движението е нормално и на границата със Сърбия. Строително-монтажни дейности на ГКПП „Калотина“ налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване, предупредиха от „Гранична полиция“.
Трафикът е нормален и на граничните пунктове с Република Северна Македония и Турция.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *