Гласувах, за да не предадем надеждата, че България може да бъде нормална европейска държава, каза Кирил Петков

Гласувах, за да не предадем надеждата, че България може да бъде нормална европейска държава, където благата са поделени по справедлив начин, където всички имаме равен старт. Моят страх днес е, че има риск от голям брой купен вот и голям брой корпоративен вот, което означава, че ако не излязат всички свободни българи да гласуват, съществува риск, че бъдещето на нашата родина може да бъде определено от тях. Това заяви пред журналисти Кирил Петков, един от лидерите в „Продължаваме промяната – Демократична България“, след като упражни правото си на глас в столичното 133 СУ „Александър Пушкин“.
Той добави, че или ще върнем България обратно назад във времето, когато едни сенчести фигури, са разполагали с държавата ни като с бащиния, или ще продължим пътя си напред, където бавно, но сигурно ставаме една нормална държава. 
„Докато двамата- Пеевски и Борисов, са в позицията да взимат решения, няма никакъв смисъл нито да се преговаря, нито да се говори за каквото и да било, защото ние видяхме, че нашата визия за България и тяхната визия за България, са коренно различни. Ние ще продължим да се борим за нашата визия за България и се надявам да има достатъчно свободни българи, които са „за“ Европа и ще излязат да гласуват“, каза Петков. 
Той апелира всички българи, които наистина милеят за България, да излязат да гласуват. Най-големият проблем е, ако хората си останат вкъщи. Призовавам ви- отговорността за тази държава е обща, трябва всички да запретнем ръкави и да си я оправим, добави той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари