НачалоСвятГолеми загуби на въоръжените сили на Украйна при опит за форсиране на...

Големи загуби на въоръжените сили на Украйна при опит за форсиране на Днепър

Володимир Салдо, изпълняващ длъжността губернатор на Херсонска област, каза, че въоръжените сили на (ВСУ) търпят големи загуби при опитите си да форсират Днепър. Думите му са цитирани от РИА Новости.

„Ние отблъскваме всички вражески десанти, които се опитват да преминат и да кацнат на левия бряг на Днепър с тежки загуби за врага, а по-често унищожаваме ълно както бойците, така и тяхното оборудване“, каза Салдо.

Според него руските сили напълно контролират акваторията на реа, включително Днепър-Бугския естуар и делтата, разделена от канали. Салдо уточни, че няма смисъл да се говори за реалността на военните планове на Украйна при форсиране на Днепър. Освен това, както той твърди, руските военни „се бият не с численост, а с умения“.

На 31 януари прессекретарят на изпълняващия длъжността губернатор на Херсонска област Владимир Василенко заяви, че руските военни са отбили опит на украинските въоръжени сили да форсират Днепър. „Опитът на врага не беше успешен“, каза той. Представителят на властите в региона нарече целта на украинската армия да се консолидира на левия бряг.

Източник: РИА Новости

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО