Голям пожар са гасили пожарникарите от област Добрич до късно снощи в село Росица, община Генерал Тошево

Пожар на около 5000 дка площ са гасили служителите на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Добрич (РС ПБЗН),  съобщи директорът ѝ комисар Дарин Димитров.
Пожарът е възникнал в късния следобед вчера в генералтошевското село Росица. Сигнал за бедствието е подаден около 17:00 ч., като няколко часа 20 служители, с три противопожарни автомобила, са се борили с огнената стихия. Пожарът е овладян към 22:30 часа. За щастие няма пострадали хора. Изгорели са една обитаема къща и няколко стопански постройки. Повреден е и един от противопожарните автомобили, каза още комисар Димитров. 
Той допълни, че това е бил един от най-тежките случаи на пожарната от последните години. „В селото има много изоставени къщи и суха тревна растителност – буквално цялото село гореше. Ако огънят не беше ограничен, благодарение и на земеделска техника, можеше да достигне до Румъния“, коментира Димитров.
Той каза, че причините за пожара все още се изясняват, като е образувано досъдебно производство.
Само във вчерашния ден екипи на РС ПБЗН са участвали в гасенето на 19 пожара на територията на областта, от които два – с много големи мащаби. Те са в селата Росица и Победа, където огънят се е разпространил на площ от хиляда декара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари