Готие Капюсон открива есенния полусезон на Софийската филхармония

Носителят на наградата „Опус класик“ Готие Капюсон ще открие есенния полусезон на Софийската филхармония на 19 септември. Компания на сцената ще му прави носителят на „Грами“ Аугустин Хаделих и маестро Найден Тодоров, съобщават от Софийската филхармония.
Програмата включва Концерт за цигулка и виолончело от Брамс, а също обреден танц из „Саламбо“ на Веселин Стоянов и органовата симфония на Камий Сен-Санс.
Австрийската цигуларка Лидия Байч гостува на 25 септември, а на 28 септември българската публика ще чуе за първи път у нас тенорът Йонас Кауфман и американското сопрано Рейчъл Уилис-Сьоренсен.
Един от най-известните съвременни австрийски музиканти – пианистът и диригент Щефан Владар, застава на 3 октомври пред националния оркестър като солист и диригент на изцяло Бетовенова програма.
На 14 октомври публиката отново ще се срещне с дуета Джошуа Бел и Найден Тодоров. В програмата са творби от Панчо Владигеров, Виенявски и Густав Холст.
На 20 октомври е концертът на Светлин Русев, а на 24 октомври – корейската цигуларка Соянг Юн.
Доайенът на диригентското изкуство Антони Вит се завръща в София с програма от полски композитори на 31 октомври.
На 7 ноември националният оркестър и Симеон Пиронков ще окажат почит към Константин Илиев.
Оперната дива Анджела Георгиу и маестро Найден Тодоров отново застават заедно на сцената, на 10 ноември.
Концертите за цигулка на Бах в изпълнение на Божидара Кузманова ще звучат на 17 ноември. На 21 ноември свири  Георги Черкин под палката на Росен Миланов.
Вагнер и Брамс с българския диригент Георги Димитров и Вердиевия Реквием със световнопризнатия маестро Мишел Табачник ще звучат съответно на 28 ноември и 5 декември.
Световноизвестният цигулар Даниел Хоуп се завръща в зала „България“ в компанията на Найден Тодоров. В програмата са творби на Гершуин, Курт Вайл, Ерих Корнголд и Александър Владигеров.
На 19 декември Лора Маркова (цигулка) ще направи дебюта си със Софийската филхармония под палката на Вилиана Вълчева.
Коледно матине и Новогодишен концерт очакват публиката на 25 и 29 декември.
За децата и тинейджърите ще звучат „Музика от електронните игри“ – на 10 октомври със Славил Димитров, „Красавицата и звяра“ – с Вилиана Вълчева на 27 октомври, „Питър Пан“ с диригент Светломир Златков – на 24 ноември, и „Коледа в детските филми“ – на 22 декември с Найден Тодоров.
/ДД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари