Готови сме да окажем помощ на 17 от пострадалите при експлозията в Румъния, каза министър Христо Хинков

Рекламирай в beZpartien.bg

Готови сме да окажем помощ на 17 от пострадалите при експлозията в Румъния. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Христо Хинков. Осигурени са специалисти, апаратура и леглова база, сформирани са екипите на спешна помощ, за да осигурят транспортирането им до болниците, каза още той. По думите му пострадалите може да бъдат транспортирани с хеликоптери, след като бъдат стабилизирани и състоянието им позволява да пътуват до България. 
Седем от пострадалите могат да бъдат настанени във ВМА- Варна, шестима – в „Пирогов“ и по двама в частни болници в Пловдив и в Русе. Всички пострадали са в тежко състояние, с над 50 на сто изгаряния, добави той. 
Припомняме, че общо 58 души пострадаха при експлозии и пожар в станция за втечнен петролен газ (пропан-бутан) в Креведия снощи, като от тях 43 са служители на министерството на вътрешните работи: 39 пожарникари, двама полицаи и двама жандармеристи, сочат данни на Инспектората за извънредни ситуации, цитирани от новинарския сайт Зиаре. Изданието уточнява, че осем души са пострадали при първата експлозия, а 50 – при втората. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *