Град Елхово отбелязва празника си днес

Рекламирай в beZpartien.bg

Град Елхово отбелязва своя празник днес, който по традиция е в последната събота на март всяка година. С указ на Цар Борис ІІІ, който влиза в сила на 26 март 1925 г., населеното място придобива статут на град и турското му име Казълагач е заменено с българското Елхово.
Празникът започна с молебен за здраве и благоденствие в храма „Св. Димитър“. След това от църквата потегли шествие, предвождано от Ямболския духов оркестър и мажоретния състав при Общинския детски комплекс в Елхово. В шествието се включиха кметът на града Петър Гендов, председателят на Общинския съвет Християн Кускунов, общински съветници, областният управител на Ямбол Биляна Кавалджиева, народният представител Димитър Иванов, граждани, представители на държавната и местна власт в област Ямбол.
Празникът продължава с концерт на Капанския ансамбъл от Разград на централния площад в Елхово. Кулминацията на празничните прояви ще постави концерт на група „Сигнал“ от 19:30 часа на площада, последван от заря. Преди рок легендите празничното настроение ще подгрее актьорът комик Димитър Туджаров – Шкумбата.
Програмата за отбелязване на празника на града започна преди десет дни, като в нея бяха включени редица концерти, театрални постановки, изложби и спортни състезания. Част от нея ще е и традиционният туристически поход по екопътеката от с. Голям Дервент до Тракийските долмени, който ще се състои утре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *