Градската художествена галерия във Варна е домакин на творческа работилница за деца и тийнейджъри

Рекламирай в beZpartien.bg

Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ във Варна е домакин на творческа работилница за деца и тийнейджъри, която ще се проведе на 13 и 14 април, съобщиха от пресцентъра на културната институция. 
Мотото на проявата е „Природата е празник“, а творческият продукт ще бъдат хайку и комикси, създадени след запознаване с произведенията от изложбата „Естествено пространство“, която гостува в галерията. Изложбата на асоциация kunstraumarcade (“Аркаде”) от Австрия включва живопис, рисунки, графика, видео, обекти, инсталация на 16 автори от Австрия и България и е посветена на взаимоотношенията на човека и природата.
Елена Владова, журналист, автор на книги и комикс обучител, кани ученици на възраст от 7 до 16 години да участват в творческите ателиета, вдъхновени от изключително разнообразните произведения в изложбата. “По време на заниманията ще разгледаме много внимателно творбите, те ще послужат на всеки от участниците за създаване на произведения в два жанра по избор“, споделя тя.
Галерията осигурява материали за работа в творческото ателие. Ако някой от участниците вече има обичай да си записва литературните идеи в тефтер, може да го носи или пък ако рисува с таблет, може да работи с него. Младите творци ще могат да се запишат в група според възрастта си – на 13 април са заниманията за деца от 7 до 12 години, а на 14 април – за тийнейджъри от 13 до 16 години.
Началото на всяко от занятията е в 16:00 часа, а продължителността – един астрономически час. Включването и в двете групи е срещу входен билет за галерията.
Организаторът на творческите работилници предлага и продължаващо обучение по темата, като участниците могат да преминат към следващо ниво в занятията – занимание сред природата на 20 и 21 април, което ще е с такса за участие и със регистрация към организатора.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *