Групата на БСП в Столичния общински съвет призовава кмета Васил Терзиев да поиска оставката на заместник-кмета по транспорта

Групата на БСП в Столичния общински съвет (СОС) призовава кмета Васил Терзиев да оттегли заместник-кмета по транспорта Илиян Павлов. Не трябва да продължаваме да бъдем подвеждани по този начин и вместо да се решават проблеми, да се създават нови, заяви в СОС председателят на транспорта комисия към Съвета Иван Таков.
Повод за исканата оставка е ситуацията и напрежението около новата организация на движение по бул. „Витоша“, бул. „Патриарх Евтимий“ и ул. „Фритьоф Нансен“, която беше въведена по време на Великденските празници. 
Виждаме тоталното неглижиране на мнението на хората. Отговорните за това фактори в Столичната община според Таков по никакъв начин не се опитват да намерят балансирано решение, което да удовлетворява живущите там и хората, които искат да ползват велоалеите.
Таков цитира данни, според които по първоначални данни тролейбусите по ул. „Г.С. Раковски“ вървят с около 90 секунди закъснение. По бул. „Патриарх Евтимий“ те се движат с около 30 секунди по-бързо, но трябва да се има предвид, че всичко това се случва, без да е пусната третата светлина на светофара на ул. „Фритьоф Нансен“, което допълнително ще натовари движението, каза Таков. Той е на мнение, че очакваният ефект за по-бърз градски транспорт няма да се случи, а ще стане точно обратното. Направихме нова извънредна комисия, на която повече от четири часа дебатираха общински съветници и заинтересовани страни – чуха се мнения и за най-голямо съжаление отново не се намери решение, отбеляза общинският съветник.
Той за пореден път призова кмета Терзиев новата организацията на движението да бъде спряна и да бъде върната предишната. В комисия за втори път бяхме подведени. Първият път беше, че се правят ремонти и нищо друго. Вторият път ни беше казано, че абсолютно целият проект е съгласуван, включително и от СДВР, отбеляза Таков. 24 часа по-късно СДВР излезе с позиция, че този проект не е съгласуван с тях, което го прави незаконен, подчерта Иван Таков. Той съобщи, че вчера се случи и първият инцидент с автомобил, врязал се в новите колчета на бул. „Патриарх Евтимий“, и попита кой ще носи отговорност за това. Общинският съветник припомни, че транспортната комисия към СОС е поискала документи, на базата на които е взето решението за новата организация на движение, които все още не са получени. Вижда се абсолютното нежелание за комуникация, заяви той.
 
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари