НачалоСпортХанзи Флик призова националите на Германия да спрат с политиката и да...

Ханзи Флик призова националите на Германия да спрат с политиката и да се фокусират върху играта си

Националният селекционер на Германия – Ханс Дитер Флик, призова своите възпитаници да спрат с политическите изяви и да се фокусират върху играта си, след о за пореден път се провалиха на голям футболен форум.

„Френският – Еманюел Макрон, каза, че футболът се политизира прекалено и нашите играчи трябва да се концентрират върху играта, а не върху та. Това щеше да е добре за нас и да оставим политиката на хората, които я практикуват“, каза Флик пред TZ.

Припомняме, че „Бундестима“ реши да позира за отборната си снимка преди мача с Япония на световното първенство в Катар, като титулярите поставиха ръце върху устите си, за да демонстрират, че има опити думите им да бъдат заглушени от организаторите в колаборация с ФИФА. Повод за изявата бе забраната за използване на капитанската лента с та OneLove, която цели да подкрепя хората с различна сексуална ориентация. Катарските закони обаче третират различната сексуалност, като криминално престъпление.

Флик междувременно стана ясно, че ще ръководи Германия поне до Европейското първенство през 2024 г., на което страната е и домакин.

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО