Хартиените бюлетини за гласуване на изборите за членове на ЕП и на парламентарния вот пристигнаха във Варна

Под засилена полицейска охрана следобед във Варна пристигнаха хартиените бюлетини за гласуване на изборите за членове на Европейски парламент (ЕП) и на парламентарния вот, съобщиха от пресслужбата на областна управа в крайморския град.
Областният управител проф. Андрияна Андреева и председателят на Районната избирателна комисия в Трети Многомандатен избирателен район (МИР) – Варна Велин Жеков се увериха лично, че бюлетините са пътували в запечатан с пломба камион и станаха свидетели на отварянето на превозното средство, което ги достави. 
Отново под полицейска охрана бюлетините се траспортират към общинските центрове в областта, където те ще бъдат охранявани до деня преди изборите, когато ще бъдат доставени в секционните комисии.
За Трети МИР за предоставени 398 000 бюлетини за изборите за членове на ЕП от България, както и 407 500, с които избирателите от областта ще упражнят правото си на глас в изборите за 50-о Народно събрание. 
От областна управа съобщиха още, че в началото на следващата седмица във Варна ще бъдат доставени и ролките за машините за гласуване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари