Хеликоптерът за спешна медицинска помощ ще направи първи тренировъчен полет

Рекламирай в beZpartien.bg

Хеликоптерът за спешна медицинска помощ по въздух ще направи първи тренировъчен полет. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта и съобщенията (МТСП). На първата тренировъчна HEMS мисия на авиационния оператор „България Хели Мед Сървиз“ ЕАД ще присъства транспортният министър в оставка Георги Гвоздейков. 
Планирано е в 11:00 часа хеликоптерът да излети от авиобазата на Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) и да кацне на болничното вертолетно летище на Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Св. Екатерина“, след което да се върне обратно в базата. 
На събитието в лечебното заведение ще присъстват заместник-министърът на здравеопазването проф. Илко Гетов, изпълнителният директор на УМБАЛ „Света Екатерина“ проф. Димитър Петков и лекари от лечебното заведение, съобщиха от болницата.
Демонстрационният полет с хеликоптера за спешна медицинска помощ първоначално бе планиран за 15 март. Полетът беше отложен за днес заради националния траур в памет на патриарх Неофит. 
Първият хеликоптер от системата за спешна медицинска помощ по въздуха (HEMS – Helicopter Emergency Medical Service) пристигна в България на 1 февруари.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *