„Хени. Приятелството – смисъл и спасение” гостува в Европейския парламент в Брюксел

Рекламирай в beZpartien.bg

„Хени. Приятелството – смисъл и спасение” ще бъде представен в Европейския парламент (ЕП) в Брюксел, съобщават продуцентите от Центъра за еврейско-българско сътрудничество „Алеф”.
Късометражният игрален филм и неговите създатели гостуват в ЕП по покана на българския евродепутат Александър Йорданов. Прожекцията е на 3 април. Поканени са всички европейски депутати и членове на Европейската комисия, които работят по темата за антисемитизма и опазване на човешките права. Веднага след това те ще могат да се срещнат и да разговарят с екипа на продукцията. 
„Хени. Приятелството – смисъл и спасение” е посветен на смели и достойни българи, недопуснали унищожението на своите съграждани – евреи по време на Втората световна война и Холокоста. С неговото представяне в ЕП ще бъдат отбелязани  81 години от уникалния акт на спасяване на български евреи от Холокоста. На фона на ескалиращите антисемитски настроения в Европа, българският филм ще напомни примера за толерантност и човеколюбие, който страната ни дава на света“, посочват от „Алеф“. 
По думите им филмът е насочен към младежка аудитория. Предвижда се той да бъде показан и в Европейското училище в Брюксел. Там, пред ученици от различни националности на ЕС, ще бъде представена историята за спасяването на българските евреи. 
Автори на „Хени. Приятелството – смисъл и спасение” са режисьорите Иван Ничев и Любомир Попов, сценаристът Татяна Ничева, операторът Димитър Крумов, композиторът Стефан Димитров. В главните роли са младите актьори Дилян Николов, Илиян Канев, Катрин Димитрова и Памела Костадинова.
/ДД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *