Хиляди малчугани и техните родители изпълниха центъра на Пловдив в Деня на детето

Хиляди малчугани и техните родители изпълниха центъра на Пловдив в Международния ден на детето 1 юни. На десетки локации в града имаше организирани забавления с много игри, музика, песни, танци и изненади. 
Голям интерес сред децата предизвикаха паркираните на алеята в Цар-Симеонова градина до Пеещите фонтани пожарни коли и пожарна техника и полицейски автомобил и моторите на Специалните полицейски сили. Извиха се дълги опашки  от малчугани, които с нетърпение чакаха, за да седнат в полицейската или пожарната кола или да се качат на моторите да натиснат сирените. Мероприятието бе част от фестивала „Пловдив 2024“.
Алеите и детските площадки в градската градина и Главната улица на града бяха пълни с малчугани и родители, които носеха разноцветни балони. Специална празнина програма и изяви на деца от детските градини и детски формации имаше на сцената пред община Пловдив, много забавни занимания и ателиета на открито бяха организирани за малчуганите и в Стария град, улицата на занаятите, Дондуковата градина, както и в парковете  в районите на Пловдив. Пловдив бе изпълнен от детски глъч, смях и музика. 
Празничната програма ще продължава и утре до вечерта. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари