Хор „Бодра песен“ от Шумен получи награда в конкурс в хърватския град Риека

Хор „Бодра песен“ при Центъра за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс „Анастас Стоянов“ – Шумен (ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“) е отличен със Златен диплом в Международния хоров конкурс Victoria Adriatic в  Риека, Хърватия. Това съобщи на фейсбук страницата си музикалната формация, с диригент Деница Узунова, пианист Евридика Вълчева и корепетитор Йорданка Илиева.
Жури с членове от Италия и Хърватия оцени изпълненията на шуменските деца с 93.6 точки от 100 възможни и присъди специално кристално отличие за най-добър репертоар на хор „Бодра песен“. Гран при наградата в конкурса е присъдена на смесения хор от Латвия ОGRE, като изпреварва шуменските хористи само с 4 стотни и получи 94 точки, допълват от „Бодра песен“.
Репертоарът, който донесе наградата на шуменския хор, включва хорови творби от различни стилове, представяйки както български златни образци, така и съвременна хорова музика. За да се осъществи това участие на шуменския хор, финансова подкрепа са осигурили родители на участниците, Община Шумен, ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ и частни фирми, добавят от музикалната формация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари