НачалоБългарияХрамът "Св. Александър Невски" от месеци е без осветление заради ремонт

Храмът „Св. Александър Невски“ от месеци е без осветление заради ремонт

Катедралният храм „Св. Александър Невски” потъна в мрак и това продължава вече няколко месеца. Причината – ремонт на площада около храма и на осветлението на църквата, разказват от Нова телевизия.

„Това е безспорно най-значимата, смея да твърдя и най-красивата сграда в България”, заяви Архимандрит Герасим, предстоятел на църквата.

„Осветлението ще бъде подменено о част от а за реконструкция на цялата зона, заедно с тротоарните настилки и другото осветление”, обясни Димитър Петров от Столичната община.

Оттам заявиха, че ремонтът се е проточил толкова много заради обжалвания на процедурите.

„Храмът не свети изцяло от южната страна. От север има няколко осветителни тела, но те ще бъдат спрени, за да се заменят всички стълбове”, поясни Архимандрит Герасим.

Надеждата е все пак за Великден да има светлина. „Вероятно ще трябва да се потърси алтернативно осветление за празника”, смята още Герасим.

Добрата новина е, че с новото LED осветление общината ще плаща три пъти по-малки сметки за . Оттам уверяват, че то е съгласувано с всички институции и ще подчертава архитектурния стил на катедралата.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО