НачалоБългарияХристо Иванов: Длъжни сме пред страната ни 2 октомври да стане ден,...

Христо Иванов: Длъжни сме пред страната ни 2 октомври да стане ден, който ще донесе стабилност

„Днес е важно да се замислим за новото съединение, което трябва да постигнем и което повече нямаме никакво време да отлагаме“.

Това иса във Фейсбук съпредседателят на „“.

„Струва ми се важно днес, на датата на Съединението, да си кажем, че сме длъжни един към друг и към страната си да опитаме да превърнем идващите на 2 октомври избори в ден, който да ни донесе поне известна стабилност, поне известна предвидимост, от който да започнем да деескалираме напрежението, натрупано в обществото ни. Това е възможната дата да тръгнем по добър път напред, всички заедно“, написа Иванов.

Той призова за спешно лидерство в момента на кризи и в момент, в който политиа в България е сведена до откровена корупция, примитивен PR и пошли междуличностни свади.

„Българските политици отказват да си спомнят каква е тяхната задача в парламентарната република – да представляват различните части на обществото ни и техните понякога противоречиви интереси, като намират общото и така прокарват един път напред в бъдещето за цялата нация. Политиката не е просто умението да четеш социологически проучвания и да заиграваш с моментните страхове, гняв или илюзии на хората, а трудната задача да гледаш отвъд тях и да работиш за големи национални задачи като мобилизиращ силите на цялото общество“, завършва Иванов.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО