НачалоБългарияХристо Панчугов: Служебното правителство се превръща в заплаха за националната сигурност

Христо Панчугов: Служебното правителство се превръща в заплаха за националната сигурност

Часове ни делят от поредната предизборна . В ефира на Euronews Bulgaria политологът Христо Панчугов заяви, че политиците не трябва да се фокусират върху депутатски места и нужното мнозинство от 121 депутати. На фокус трябва да бъдат работещи решения на фона на многото кризи, пред които страната ни е изправена.

Ето какво още каза той:
Това, което обаче липсва към този момент на българските граждани, и това излиза и в отговора на въпросите колко от тях са решили на 100% да гласуват, е ясна картина за това как изглежда следващото управление.

Според мен вече сме на ръба да започнем да гледаме несериозно на българса .

Другият проблем, според мен е, че се нагнетява усещането за неизбежни кризи от това . Много по-силно, отколкото предстоящите кризи биха могли да бъдат и отколкото изисква ситуацията. Очевидно се създава едно ново ниво на заплаха, което да обслужи друг политически дневен ред, а не този на разумна оценка на рисковете, на истинските проблеми, които биха засегнали българското общество в краткосрочен и дългосрочен план, и възможните решения на тези проблеми. Това прави дебата абсолютно неспособен да създаде едно усещане за добро управление като цяло. Има едно усещане у българските граждани, че политиците не знаят какво правят.

Политиците се превръщат в проблем на политическата система и на партийната система. А служебното правителство се превръща в заплаха за националната сигурност. Започна със заявката как България ще влезе в някаква имагинерна война. Заявката на за дейността на това правителство беше да не вкара България във война. Първо, освен, че е измислен този дневен ред, той очевидно цели създаването на алтернативен разказ за българската действителност.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО