Художничката Вивия Ники акцентира върху темата за околната среда с рисунка на снежен делфин в преспа на Черни връх

Българската художничка Вивия Ники нарисува снежен делфин в една от преспите до Черни връх. Рисунката е с площ 320 кв. метра и е разположена на топяща се преспа много близо до върха, разказват от екипа на „Изложби с кауза“.
За работата си Вивия Ники е използвала екологични бои, които не увреждат природата. Тя носи посланието за мира и доброто. Това е поредната картина в лендарт стил – „ландшафтно изкуство“, което авторката твори у нас, отбелязват от екипа.
„След гигантските й картини на морския плаж през изминалото лято, които впечатлиха България, тази е първата върху сняг. Самото изображение на делфина в снега цели да събуди темата за опазването на околната среда. Топящия лед символизира преходността на времето и загатва за необходимостта от спешни, бързи мерки за спасение от екологична катастрофа. Делфинът ни обръща към вечните теми за мира и доброто, които трябва да опазим, съхраним и развиваме, а в частност това е и грижата ни за околната среда“, казват от екипа на „Изложби с кауза“.
„Във времена, които разтапят нашите ценности, ние трябва да ги събудим и възродим. Това са времена на лесни удоволствия, консуматорство и духовен упадък, но и времена на изпит, които ще тласнат някои към силен катарзис и духовен възход“, казва авторката.
Вивия Ники е завършила архитектура в УАСГ и режисура в НБУ. Учила е също компютърно музициране в НБУ и музикотерапия в НМА „Проф. Панчо Владигеров“. Участва в каузи, свързани със защитата на околната среда и борбата със замърсяването. С проекта „Плодната градина“ се засаждат благотворителни обществени плодни градини за София. През изминалата година тя показа пътуващата си изложба „Сърцето на природата“ и изрисува три огромни картини на морския бряг. Едната от тях „Гълъба на мира“ изрисувана на Камчия надмина рекорда на Гинес на Натаниел Алапид и беше с площ над 25 000 квадратни метра.
/ВСР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари