„Играхме доста по-слабо в нападение и с доста по-ниска резултатност“, каза треньорът на Спартак Плевен Любомир Минчев

Изказване на треньора на Спартак Плевен Любомир Минчев след втората среща от четвъртфиналния плейоф в Националната баскетболна лига (НБЛ) между Черно море Тича и плевенския тим, завършила 80:74 за домакините.
Любомир Минчев (треньор на Спартак Плевен) – „Днес играхме доста по-слабо в нападение и с доста по-ниска резултатност. Това беше основното. Може би в последната четвърт идва някъде от наша по-слаба защита и от това, че Къртис Джоунс игра доста добре, доста силно, това също спомогна много да победата на Черно море Тича. Смятам, че в ключови моменти във второто полувреме, когато имахме възможност да пречупим противника с контраатаки и лесни кошове ние ги изпуснахме. В същото време след това получихме и тройки и по-лесни кошове и обърнаха мача. Това е.
Естествено, че Спартак има сили да затвори серията. Една загуба е, знам, но за мен ще е доста, напрежението ще е върху нас, защото те, ако загубят не е чак толкова…, могат само да спечелят от този мач. Все пак ние сме отбор и играчи, които трябва да държим на напрежение. Не ни е подвел резултатът от първия мач, смятам, че достатъчно съм акцентирал върху това нещо, че мачът ще бъде различен. Даже на мен ми се искаше да бъде труден, както беше днес, но да излезем победители. Всичко се получи, само не крайният резултат.“
Николай Стоянов (играч на Спартак Плевен) – „Къртис Джоунс вкара няколко много трудни стрелби от много висока класа, особено последната – през Станимир Маринов, висок клас шут, който влезе и спечели срещата и узакони тяхната победа. Наистина, може би бяха по-агресивни и желаеха повече победата. Показаха го със здрава игра в защита. Имаха повече ден в нападение и на база на това успяха да измъкнат срещата. Смятам, че напълно заслужено ще играем трета среща в Плевен. Със сигурност няма подценява след първия убедителен мач в Плевен.
Както видяхте направихме всичко възможно, играхме здраво както и в Плевен, опитахме се да изпълним всичко, което бяхме замислили. Просто не се получи в някои ситуации, те успяха да се възползват и наистина с много добри стрелби на Къртис Джоунс – това беше разликата между двата отбора. За нас мога да кажа, че направихме добър мач, единственото. И те се бориха, нормално, това са плейофите, всеки иска да продължи напред. Днес не успяхме, надявам се в петък да имаме по-добър процент в атака.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари