Игри с ботове и 3D писалки очакват децата в парк „Света Троица“ този уикенд

Рекламирай в beZpartien.bg

Игри с ботове, 3D писалки и занимателни книжки за оцветяване ще очакват децата в парк „Света Троица“ в София тази събота. Събитието е част от кампанията „Зелени библиотеки“, съобщават организаторите от Столичната библиотека.
В парка ще се изявят вокална група „Палави ноти“, клуб по спортни танци „Дъга“ и театралната работилница на Ирен Кривошиева. Свои стихове пред посетителите ще представят Виолета Кунева, Екатерина Григорова и Силвия Алексиева, която е индивидуален победител в конкурса „Млада метафора“ 2023. 
Гостите на „Зелени библиотеки“ ще могат да разгледат и пътуващите документални изложби „Из парковете на София – минало и настояще“ и „Голямата София“.
Ден по-късно домакин на кампанията ще бъде природен парк „Витоша“. Събитието ще е на поляната пред хижа „Алеко“, като Столичната библиотека ще участва за осми път в традиционните чествания по повод годишнината от организираното от Алеко Константинов масово изкачване на Черни връх и създаване на туристическото движение в България.
Свои стихове в неделя ще представят Георги Гаврилов и Анна Лазарова. Посетителите ще могат да видят и експозицията „Съзерцанието на щастливеца“, която представя цитати от Алековите творби и любопитни фотоси на Витоша от началото на XX век. В изложбата са включени още емблематични първи издания на произведенията на Алеко Константинов и негови книги, преведени на различни чужди езици, от фонда на Столичната библиотека.
/ ГН

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *